17/6 Navarrete - Belorado (79km)
17 juni 2009 - Belorado, Spanje
Zo vind je nergens een internetcafe, en zo heb je er een paar achter elkaar .......
Gisteravond hebben we in een eenvoudig maar leuk restaurant gegeten. Een lekkere Rioja (Afrutado) gedronken. De eigenaar deed echt zijn best om het ons naar ons naar de zin te maken. Hij kwam met een uitdraai van de weersverwachtingen voor de komende dagen. En de prijs voor: voor- , hoofd- , nagerecht, koffie een een fles wijn? 20Euro voor 2 personen!
We wandelen wat door de stad en om half 10 naar bed.
Niet te geloven dat we pas 3 weken onderweg zijn! Ik dacht voor vertrek meer tijd te hebben om over het leven na te denken. Want voor voor een wens ga je naar Lourdes en naar Santiago om na te denken over het leven, zegt men. Maar we zijn constant bezig om te ¨overleven¨: de route te vinden, hoe kom ik over die berg, hoe voorzichtig neem ik die afdaling, waar pauzeren we, hebben we water genoeg voor de komende 20km waar niets is, is er ergens een internetcafe, waar gaan we eten, etc.
Om kwart over 8 zitten we op de fiets. Het heeft vannacht behoorlijk geregend. De was is droog en de jassen gaan meteen in de tas omdat het erg mooi weer is. En ja hoor, meteen al een behoorlijke klim van een paar kilometer. Maar ook een fantastische afdaling. Koffie in Najera. En zoals altijd, is het hier ook een puzzel om de stad uit te komen. Er volgt een prachtige route met mooie vergezichten: bergen waar nog sneeuw op ligt, vele schakeringen van groene en gele velden, voornamelijk wijnvelden. In Villar de Torre willen we wat drinken en onze bidons vullen. Ik zit net te denken dat de spanjaarden, in de streek waar we tot nu toe gefietsst hebben, helemaal niet zo aardig zijn, als de spanjaard waaraan Henk de weg vraagt, ons water en kersen geeft. Uitzondering of moet ik mijn mening bijstellen? Op weg naar Santo Domingo. ´t Is al erg warm geworden maar er staat een aangename wind. Een poos geleden las ik de legende van het pelgrimsechtpaar met zoon dat op weg van Duitsland naar Santiago, Santo Domingo aandoet. Bij de herberg waar zij verblijven, stopt het dienstertje een zilveren drinkbeker in de bagage van de zoon omdat hij haar liefde niet beantwoordt. De drinkbeker wordt gevonden en de jongen moet hangen. Als zijn ouders voor doortocht naar Santiago nog even bij hun dode zoon willen kijken, was hij nog springlevend. De bisschop die net een gebraden haan en hen wilde opeten, zei dat dat niet kon: zowaar als daar een gebraden haan en hen op zijn bord liggen. En op dat moment begonnen haan en hen te leven. Afijn, wij lopen de cathedraal in en meteen begint de haan te kraaien ..... Dat ik niet eerder aan de legende gedacht heb! In een prachtig hokje zitten daar altijd een witte haan en hen. Elke maand een nieuw stel. Santo Dominge i9s een leuke oude stad. Veel touristen. We bekijken het een en ander en dan komt de vraag: wat gaan we doen: blijven of 30km verder fietsen. Het is half drie .... Toch maar door. Het is erg warm geworden, maar de route lijkt niet te moeilijk. Het valt echter altijd tegen. Net voor Belorado passeren we de grens met de provincie Burgos. Blij dat we om half 5 Belorado binnen fietsen. Hotel Jacobeo heeft een prachtige kamer met bad. Heerlijk!!!!!!!
Bedankt weer voor al jullie reacties. We zijn blij dat we jullie er een plezier mee doen. Henk typt zich wezenloos en ik lees het op.
Nelleke en Andy: fijn, dat jullie meefietsen. Andy, jij zou genieten van deze wijn hier.
p.s.
Jan T.: we hebben vandaag de 2000km overschreden en hebben nog zo´n 700km te gaan.
Ik heb jullie nog niet horen klagen, geweldig. Heb net het trouwboek van Kim en Bob gezien, prachtig. Sterkte hoor, zet m op. Bedankt voor al het lees en typwerk. Ik geniet er van. Dikke kus.
wat een mooi verhaal weer! We krijgen echt het gevoel dat we er zelf ok een beetje zitten hoor! Blijd at alles zo goed gaat en dat het zo'n mooie reis is, we denken veel aan jullie! Met ons gaat alles goed en met Eva ook. Gisteren zijn we met Anna en Eva naar de dierentuin geweest, Eva kent de weg al! Ook heeft Eva het woordje 'stom' ontdekt en heeft iemand op school geleerd 'Henkie Penkie' hoe ze erbij komt weet ik niet maar we hopen dat het er uit is voordat jullie terug zijn!
geniet en we leven met jullie mee!
x van ons
Voor jullie is het nu nog maar een stukje.
Zet hem op, ik kijk nu al uit naar jullie volgende verhaal.Liefs Lia.
Wat geweldig wat jullie ondernemen. Hoedje af. Goed dat jullie alles beschrijven, want anders moet je wel een heel grote harde schijf hebben. We wensen jullie nog een fijne tocht verder en zijn benieuwd naar de volgende story.
Hartelijke groet vanuit Nunspeet
Another great story gosh I really enjoy reading them.Went to Fijkes birthday yesterday and had printed out what you had mailed us up to now so that they can also enjoy it and it's something to be proud of. All is well here, Ali van D. is coming over for a cup of coffee this afternoon whih will be very nice.Hope the weather is kind to you and that it's not too hard going for you. Take care, much love Hilde.XX
Hetty: Je schrijft dat je NOG MAAR drie weken weg bent maar wij vinden dat je AL drie weken weg bent. Zo te lezen ben je de wijncursus in praktijk aan het brengen en geeft het jullie vleugels.
Heel veel succes met de laatste kilometers.
Hartelijke groeten van de planners
Wel lekker volhouden hoor. We hebben bijzonder veel respect voor jullie doorzettingesvermogen echt top top! Geniet nog van de komende dagen en veel plezier met het overdenken van al jullie "zonden" Waar je overigens niet zoveel tijd voor zult nodig hebben.
Henk hou 't meens mer in smiezen dat ze wè bie je in de buurte blif. Toi toi veel liefs groetjes
Bert en Riekje
Dank jullie veel voor de mooie verhalen we genieten volop en fietsen ingedachten met jullie mee, jullie hoeven niets te overdenken want tijd om verkeerde dingen te doen hebben jullie niet.
Veel sukses en het ga jullie goed.
Dikke kus.
We hebben je laatste bericht weer vol bewondering gelezen. Jan en Janny fietsen in gedachten met jullie mee, maar ze moesten maar eens echt de berg op moeten. De Knobbel is er maar een kleinigheid bij. 1200 km is toch wel erg ver hoor Henk. Je zou geen ......meer over hebben. We wensen jullie verder nog een plezierige fietstocht en lezen vol bewondering graag je volgend verslag. Groetjes van Jenny en Jan.
Wat geweldig dat jullie al zo ver zijn en alles goed gaat. Ik lees net, dat je over de geweldige bergen fietst van Spanje en je met zoveel plezier alles op papier zet en daar ook nog zin in hebt. Ik geniet ervan om het te lezen. Wij gaan hier gewoon door met werken en als je terug komt, ga ik er ook maar weer even tussenuit.
Veel plezier samen en geniet ervan.
Groetjes Tineke
De 2e zin uit jullie reisverslag, d.d. 14/6 St Jean Pied de Port - Espinal (39km) heb ik twee keer moeten lezen, om er achter te komen dat het echt niet over Hilly ging.
De mevrouw van (het) CdH heeft onze was in de wasmachine gewassen.
Om even terug te komen op jullie opmerking over Gall & Gall jullie hebben de Wilde Wijndagen wel gemist of was er iemand in Nunspeet met een geheime opdracht? Geweldig om jullie reis op deze manier te kunnen volgen, wees zuinig op jullie zelf.
Veel reis & fiets plezier Wil & Marijke
Estais cerca de la ciudad de Burgos con su magnifica catedral,la hemos visitado con Ninette en 1968. Mas lojo llega Leon,ahi esta la direccion de Oviedo,donde he trabajado !
Estoy cada dia con vosotros en vuetra perigrinacion, muchas gracias para todas las informaciones es un placer seguir os de esta manera !Os deseos toda la valentia para los ultimos kilometros ! ! !
Jan