4/6 t/m 8/6 Chartes - - - - - Angouleme

9 juni 2009 - Angoulême, Frankrijk

4/6 Chartres - Freteval (98 km)
Vandaag (9/6) Wat is Angouleme een toeristonvriendelijke stad! Ook deze stad heeft opstartproblemen. De internetcafees gaan pas om 12 uur open. Uiteindelijk doorgestuurd naar Centre Information Jeunesse van de gemeente. Echt wachten tot 10.00 uur terwijl iedereen de krant zit te lezen. Maar nu we al jullie leuke en verrassende reacties lezen zakt de frustratie. Enfin, waar zijn we gebeven .......

Terug naar 4 juni:
Na het bezoek aan het internetcafe, is de stad uitgesorven en besluiten we maar in het hotel te eten. Goed geslapen, de was was droog, en weer mooi weer. Chartres is een mooie oude stad aan de Eure, maar om 9 uur nog duidelijk niet wakker voor vroege toeristen. In de gigantische cathedraal zijn ze aan het restaureren. We fietsen door de stad en zoeken nog even naar de route. Verlaten de Eure en na een saai stuk met hier en daar een nederzetting, passeren we de Loir. In Belgie zie je regelmatig een gele schelp op de weg of een geel/blauwe band om een paal, als teken van de Jacobsroute. Maar tot nu toe hier helemaal niets. Alleen door een Nederlander aangegeven bord, waar je mogelijk mis zou kunnen rijden. Na een (slecht) landweggetje langs de Loir berieken we om 11.30 Bonneval (koffie en lunch) Het wordt wat bewolkt. Stempel bij het plaatselijk toeristenburo. Kronkelen verder langs de Loir met af en toe een venijnig klimmetje. Op de markt in Chateaudun halen we fruit en genieten daarvan bij het oude kasteel. We vragen bij het toeristenburo van Freteval waar nu toch dat CdH (kasteel) is waar we willen overnachten en waar we maar steeds geen gehoor krijgen. Nou dat is nog een hele klim om er te komen. Na 8km duikt een kasteel op tussen de bossen. Een jongen van een jaar of 15 doet open. Nee, pa en ma zijn er niet, maar er is zeker een kamer. Volgens mij zijn er wel 100 Zijn vader komt laat thuis maar na telefonisch overleg krijgen we de sleutel van hun auto om in het dorp wat te gaan eten. Mooie kamer in een heus kasteel. Veel trappen lopen, maar dat neem je op de koop toe. Chateau de Rocheur, 4 km na lignieres (www//chateauderocheux.com)
We genieten nog van de leuke reakties op onze reislogger: Jan P: We kunnen ons aardig redden in het frans; in de 40 jaar vriendschap hebben we veel van jou geleerd. Gelukkig spreek jij heel goed Nederlands.

(5/6 Freteval - Rochecorbon (90 km)
Leuke mensen ontmoet in het restaurant gisteravond. Vandaag goed ontbijt, rommelig vertrel. En ja hoor, Henk ontdekt in Vendome dat zijn bidons nog in het kasteel staan. Maar 25km terug bergje op, bergje af, is geen lolletje. Dus maar nieuwe bidons gekocht. Frisse wind, bewolkt, maar te warm om met een jas aan te fietsen. Koffiestop in Authon, saaie omgeving, later door het dal van de Brenne en Cisse wordt het wat mooier. Vlak voor Tours komen we in Rochecorbon terecht bij het toeristenburo met een nederlandse informatrice. Zij belt voor een CdH en komen bij een ontzettend leuk adres in een grot terecht. Smaakvol ingericht en in mooie kleuren geschilderd. (met kleine likjes ...) Krijgen een SMS van Paul en Marry: zitten in Tours, hadden pech met de fiets.

6/6 Freteval - Chatellerault (94 km)
Vannacht heeft het behoorlijk geregend. Prima ontbijt, dit verblijf krijgt een 9. Om half 9 op de fiets: koud en veel wind (tegen) Om 12 uur komen we aan in St Maure-de Touraie. Er is een dorpsfeest gaande: veel wijn, wit uitgeslagen worsten en overheerlijke kazen. Wat voor onderweg meegenomen. Kunnen nog een uurtje zonder jas, maar dan begint het te regenen. Schuilen in Dange St. Romain. We fietsen sukken langs de Vienne. Het blijft regenen en na 94 km besluiten we te stoppen in Chatellerault. Om 4 uur zitten we in een hotelletje in het centrum met kapotte douche en kapotte tv. Maar de zon schijnt inmiddels weer. Dit hotel krijgt een 4, we moeten zelfs voor de fietsen betalen. We gaan de stad in bezoeken de St. Jacques kapel.

7/6 Chatellerault - Chateau Garnier (90 km)
Om half 9 op de fiets, koude wind. Om 11 uur in Poitiers. We besluiten om door te fietsen, kopen een baquette. Op zondag is niets open, er is nog geen kop koffie te krijgen. Er komt meer wind (tegen) en af en toe regen. Veel klimwerk. Het zijn zware kilometers, zelfs van de berg af moet nog je nog meetrappen. Het ergste is dat we nog steeds geen grand-cafe hebben gehad! Na vragen in het dorp vinden we een CdH. Maar nog steeds geen eten gehad. Gevraagd om brood en wijn, wordt om 8 uur gebracht. Aardige mensen.

8/6 Chateau Garnier - Angouleme (92 km)
Echt waar, 12 graden en echt sikkeweer. De was nat ingepakt en met regenkleding aan en schoenhoezen om 9 uur op de fiets, inclusief reflekterende hesjes. Onderweg worden we 2 keer nat: van de regen en van het opspattende water van passerende auto's. En ik nog eens een 3de keer wanneer ik wat te dicht achter Henk rijd. In Charroux willen we koffie drinken. Een nederlander komt op ons af: hij wil wel een foto van ons maken. Uiteindelijk hebben we zoveel te vertellen, dat hij zijn vrouw gaat halen en dat we gezellig koffie gaan drinken met z'n vieren. In Nanteuil schuilen we bij een gesloten restaurant maar van de opgestapelde stoelen maken we zelf een terras onder het afdak en eten daar op wat we bij de buurman gekocht hebben. Het is na een uur droog en het wordt wat warmer, in Valence begint het te onweren en schuilen we bij een huis. Hier zit ik dit verslag te schrijven in de hoop dat we snel verder kunnen. We fietsen verder maar de jassen hebben geen tijd om droog te worden. Voorbij Brie heeft het ontzettend gehageld en het begint weer te regenen en te onweren en zijn we net op tijd om onder een viaduct te schuilen. Na een lange klim komen we voor het station in Angouleme en om 7 uur hebben we een kamer in hotel Terminus. Marije: je hebt ons met Human Nature drooggehouden. Met Human Nature kun je op reis! Een stadswandeling gemaakt naar Cathedraal St. Pierre en een lekkere maaltijd en een telefoontje met Marije maken ook deze dag weer apart. Het is inmiddels 11:30 en we krijgen het sein om te stoppen met internetten. Er zijn nog meer wachtenden. Tot de volgende keer.

1. Marye:
    9 juni 2009
    Heerlijk...ik keek weer uit naar een berichtje van jullie! Fijn dat jullie de ervaringen op deze manier met ons kunnen delen.Het klinkt super allemaal! Hoop dat de weersvoorspellingen voor de komende dagen wat beter zijn. Er is hier ook geen pijl op te trekken, bewolking, regen, zon...maar ook weer niet echt koud ofzo. Denk dat het in ieder geval goed weer is voor de tuin, opa is er in ieder geval erg druk mee. Sprak hem gisteren nog even nadat ik jullie aan de telefoon had gehad. Sterkte, succes en natuurlijk heel veel plezier...ik kijk uit naar jullie volgende verslag! Hele dikke kus
  2. Hilde:
    Hello H&H,
    So good to hear from you and I just love reading about your journey, Nelleke and Andy also enjoy reading it.Hope the weather clears up for you as it's no fun getting wet all the time . Take care,Big hug XXXXX
  3. Planning Zwolle:
    Hallo pelgrimvaarders
    Even een groet van de planners hier. Zo te zien liggen jullie aardig op route wb jullie planning. Het is leuk om jullie belevenissen te lezen en jullie route te volgen We wensen jullie nog veel gezellige, goede en zonnige kilometers. Planning Zwolle
  4. Pa Prins:
    Hoi met Pa.
    Vanuit de Korenlaan een hartelijke groet ook van Ma en verdere familie. Gister voor controle geweest bij de Chirurg. Ziet er goed uit maar nog altijd pijn, moet zijn tijd hebben. We fietsen dagelijks een eindje mee en schatten dat jullie in de buurt van Bordeaux zitten, dus zo’n 1.400 km. Zit er dan op. Echter moeilijkste komt nog maar hopen lijk ook het mooiste. Jullie hebben nog drie weken te gaan, moet dus kunnen Geniet ook maar tijdens het fietsen maar dat doen jullie beiden wel. De warme dagen komen zeker nog wel terug wanneer de Perineeén in zicht zijn. We blijven zo mooi op de hoogte van het spektakelstuk, want dat is het. Vanuit Nunspeet een goede voortzetting met liefs en hartelijke groeten van ons allen Pa.
  5. Cor van Schie:
    Beste Hetty en Henk,

Via Google Maps probeer ik jullie route te volgen. Dan besef je pas wat voor afstanden jullie afleggen en dan met echt Hollands weer. Petje af hoor voor jullie.
    Hartelijke groet uit Nunspeet,
    Jeanne en Cor
  6. jan en janny hup:
    9 juni 2009
    Lieve hetty en henk, we lezen met veel plezier jullie ervaring op de fiets en wat er allemaal te zien is en knap hoor, we denken veel aan jullie en het is maar stil aan de spoorlaan. Liefs en tot het volgende berichtje.
  7. Jan Pasquier:
    Mes Chers,
    Maintenant que le français ne vous cause plus aucun problème, je suis heureux de vous faire parvenir un message en français !Etant plusieurs jours sans vos comptes rendus,je commençais a être préoccupé !C'est avec beaucoup d'intérêt que je vous suis .
    Bravo, je vois que vous êtes sur la bonne voie pour préparer le retour a vélo ! ! !
    Après la pluie le beau temps, ces jours prochains, vous allez probablement aussi mouillé votre chemise !
    Bonne route,la frontière Espagnole approche à grand pas ! Je vous embrasse. Jan
  8. Egbert van Zalk:
    Hey BIKKELS,

Wat een prachtige verhalen, dit pakken ze jullie mooi nooit meer af!
    Henk, je zingt toch wel tegen de spier/zadelpijn?
    De keilers doen jullie de groeten en blijven deze reis volgen!

Groet`n uut nunspeet.
  9. Piet & Riet:
    Henk en Hetty
    Wat een geweldige fietstocht is het die jullie maken
    Zo zie je het land toch op een heel andere wijze dan per auto
    Veel succes voor de komende tijd en we leven met je mee,en zien al weer uit naar het volgende reisverslag

Groeten Piet
  10. Nynke:
    9 juni 2009
    hehe wat fijn weer van jullie te horen! ik begon me al een beetje zorgen te maken. nee hoor, maar ik denk dat er veel zijn die jullie volgen, en het is alsof we het zelf een klein beetje beleven als je de verhalen leest.
    de plantjes hebben weer water, maar het is toch wel erg kaal binnenkomen zonder jullie, en om in mn eentje op de bank te gaan zitten met een wijntje... dus dat doe ik maar lekker thuis en ik neem er 1 op jullie! en waarschijnlijk jullie rond deze tijd 1 op ons, en vooral op de prachtige tocht die nog voor jullie ligt! proost!
    wij zijn ontzettend trots, tot het volgende 'verhaal', en een hele dikke kus vanuit nunspeet X
  11. otto en marjan:
    He luitjes
    Het gaat goed en jullie houden de moed erin. Nederlands elftal geplaatst na 2-1 winst op ijsland (heitinga en de Jong. Morgen Noorwegen. olgend jaar topklasse in amateur voetbal dus nunspeet meot bij de eerst e4 komen. Veel succes en mooi weer hopelijk heb je alle regen gehad maar de hitte kan je ookparten spelen. Wel goed blijven eten en drinke zou pa zegggen dus dat vind ik ook wel. Veel plezier en mooie momenten gewenst en wij vinden het leuk om zo mee te leven. bonne journee.
  12. André en Alie:
    Lieve Henk en Hetty.
    Fijn om weer wat te lezen van jullie. Wat een ontberingen allemaal! Wij hopen op wat beter weer voor jullie! Aan de Spoorlaan is het inderdaad stil.
    Ondanks weinig zangers zingen de Keilers nog volop en Henk: de liedjes wel blijven oefenen onderweg!!! Hetty kent ze ook dus dat moet goed komen.
    Veel liefs van ons. André en Alie
  13. Diana:
    10 juni 2009
    Tja, wat moet ik hier nog aan toevoegen, al die lieve reacties zijn ook leuk om te lezen!
    Hou je taai he meid, mijn bewondering begint te groeien. Dikke kus Diana
  14. annemieke:
    10 juni 2009
    hoi, hoi,pelgrimmers!
    Zoals ik van iedereen lees wens ik jullie ook beter weer toe! Moet nu toch zo ongeveer gaan komen.
    De fietsen doen het goed zo te lezen, nog weinig pech!
    Hartstikke fijn dat jullie zo genieten zelfs met dat slechte weer!
    Zeer bijzonder, wij hadden vorige week schoolkamp met de fiets, is toch wel net iets anders, maar ook leuk.
    Heel veel succes, mooier weer en genietze.
    Vol bewondering! Mieke